Traditionele kippensoep

Traditionele kippensoep is een klassieke soep die wordt gemaakt door kippenbouillon te koken met stukjes kip en groenten. Hier is een basisrecept voor traditionele kippensoep:

Ingrediƫnten:

  • 1 hele kip
  • 2 liter water
  • 2 wortels, geschild en in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 ui, geschild en in kwarten gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Leg de hele kip in een grote soeppan en bedek met 2 liter water. Breng aan de kook en schuim het schuim af dat aan de oppervlakte drijft.
  2. Voeg de wortels, selderij, ui, knoflook, tijm en laurierblad toe aan de pan. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur lager. Laat sudderen gedurende 1-2 uur, totdat de kip gaar is en het vlees van de botten valt.
  3. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Zeef de bouillon om de groenten en kruiden te verwijderen en gooi deze weg.
  4. Verwijder het vlees van de kip en snijd het in hapklare stukjes. Voeg het vlees toe aan de bouillon en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de kippensoep warm met stokbrood of crackers.

Je kunt de soep ook aanpassen aan je eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld meer groenten toe zoals champignons, paprika of courgette, of voeg kruiden toe zoals peterselie of rozemarijn. Je kunt ook vermicelli of noedels toevoegen om de soep wat meer body te geven. Experimenteer en ontdek wat het beste voor jou werkt!