Romige kippensoep

Om romige kippensoep te maken, heb je de volgende ingrediƫnten nodig:

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • 2 wortels, in kleine stukjes gesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 kopje room
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  2. Voeg de blokjes kip toe en bak tot ze bruin zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  3. Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de bloem toe en roer tot het geheel goed is gemengd.
  5. Voeg de kippenbouillon, tijm, zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen, tot de groenten en kip gaar zijn.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  7. Voeg de room toe en roer goed door. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 minuten sudderen.
  8. Serveer de romige kippensoep warm, eventueel met wat versgehakte peterselie of bieslook eroverheen gestrooid.