Romige kippensoep
Om romige kippensoep te maken, heb je de volgende ingrediƫnten nodig:
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
- 2 wortels, in kleine stukjes gesneden
- 1 liter kippenbouillon
- 1 kopje room
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg de blokjes kip toe en bak tot ze bruin zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de bloem toe en roer tot het geheel goed is gemengd.
- Voeg de kippenbouillon, tijm, zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen, tot de groenten en kip gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Voeg de room toe en roer goed door. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 minuten sudderen.
- Serveer de romige kippensoep warm, eventueel met wat versgehakte peterselie of bieslook eroverheen gestrooid.