Kippensoep met dumplings
Kippensoep met dumplings is een heerlijke en vullende soep die perfect is voor een koude dag. De zachte dumplings zorgen voor een lekkere textuur in combinatie met de hartige smaak van de kippenbouillon. Hier is een recept om thuis te proberen:
Ingrediƫnten:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
- 2 wortels, in blokjes gesneden
- 1 liter kippenbouillon
- 2 kippenborsten, zonder botten en vel
- 1 kopje bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 1/4 kopje boter, in kleine blokjes gesneden
- 1/2 kopje melk
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij en wortels toe en bak tot de ui zacht is.
- Voeg de kippenbouillon, kippenborsten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de kip zachtjes sudderen totdat deze gaar is (ongeveer 20 minuten).
- Haal de kip uit de pan en snijd het in kleine stukjes. Zet de stukjes kip opzij.
- Terwijl de kip suddert, bereid je de dumplings voor. Meng de bloem, bakpoeder, zout en peper in een grote kom. Voeg de boterblokjes toe en meng tot een kruimelig deeg.
- Voeg de melk en peterselie toe en roer tot er een samenhangend deeg ontstaat.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 1/2 inch dikte. Snijd het deeg in kleine stukjes ter grootte van een eetlepel.
- Voeg de dumplings toe aan de pan en laat ze ongeveer 10 minuten koken totdat ze zacht en gaar zijn.
- Voeg de kippenstukjes toe aan de pan en roer goed door.
- Serveer de soep heet en garneer eventueel met wat extra gehakte peterselie.
Je kunt de kippensoep met dumplings serveren met vers brood en boter voor een complete maaltijd. Eet smakelijk!