Mexicaanse kippensoep
Mexicaanse kippensoep is een heerlijk gerecht dat barst van de smaak. Het is een gemakkelijk te maken soep en kan worden aangepast aan jouw persoonlijke smaakvoorkeuren. Hier is een recept om thuis te proberen:
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 1 jalapeno, fijngehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 blikje tomatenblokjes (400g)
- 6 kopjes kippenbouillon
- 1,5 kopjes maïs
- 1,5 kopjes zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 2 kopjes gekookte kipfilet, in blokjes gesneden
- sap van 1 limoen
- zout en peper naar smaak
- verse koriander voor de garnering
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika’s en jalapeno toe en bak tot de ui zacht is.
- Voeg de komijnpoeder, chilipoeder en gedroogde oregano toe en roer goed door. Bak nog een minuutje totdat de kruiden beginnen te geuren.
- Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en voeg de maïs, zwarte bonen en gekookte kipfilet toe. Laat het geheel nog 10-15 minuten sudderen totdat de groenten gaar zijn en de smaken goed zijn opgenomen.
- Roer het limoensap door de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep heet en garneer met verse koriander.
Je kunt de Mexicaanse kippensoep serveren met tortillachips en zure room voor extra smaak en textuur. Eet smakelijk!