Italiaanse kippensoep
Italiaanse kippensoep is een heerlijk en hartig gerecht. Het combineert de smaken van kip, tomaten, kruiden en groenten tot een smakelijke soep die perfect is voor een koude dag. Hier is een recept om thuis te proberen:
Ingrediƫnten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in blokjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 blikje tomatenblokjes (400g)
- 6 kopjes kippenbouillon
- 1 kopje pasta (bijv. farfalle of elleboogjes)
- 2 kopjes gekookte kipfilet, in blokjes gesneden
- zout en peper naar smaak
- verse basilicum voor de garnering
- geraspte Parmezaanse kaas voor de garnering
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak tot de ui zacht is.
- Voeg de gedroogde oregano, basilicum en tijm toe en roer goed door. Bak nog een minuutje totdat de kruiden beginnen te geuren.
- Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en voeg de pasta en gekookte kipfilet toe. Laat het geheel nog 10-15 minuten sudderen totdat de pasta gaar is en de smaken goed zijn opgenomen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep heet en garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Je kunt de Italiaanse kippensoep serveren met knapperig brood en een salade voor een complete maaltijd. Eet smakelijk!