Chinese kippensoep
Chinese kippensoep is een heerlijk en voedzaam gerecht. Het is een gemakkelijk te maken soep en kan worden aangepast aan jouw persoonlijke smaakvoorkeuren. Hier is een recept om thuis te proberen:
Ingrediënten:
- 2 kippenborsten, zonder botten en vel
- 4 kopjes kippenbouillon
- 1 duimgrootte gember, geschild en in plakjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel Shaoxing wijn of droge sherry
- 1 eiwit, licht geklopt
- zout en peper naar smaak
- verse koriander voor de garnering
Bereidingswijze:
- Breng de kippenbouillon in een pan aan de kook en voeg de kippenborsten toe. Zet het vuur laag en laat de kip 20 minuten zachtjes sudderen totdat deze gaar is.
- Haal de kip uit de pan en laat het afkoelen. Snijd de kip in kleine stukjes en zet opzij.
- Voeg de gember, knoflook en lente-uitjes toe aan de bouillon en laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de sesamolie, sojasaus en Shaoxing wijn toe en roer goed door.
- Giet het geklopte eiwit langzaam in de bouillon terwijl je de soep roert, dit creëert een mooie, lichte textuur. Roer de kipstukjes erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep heet en garneer met verse koriander.
Je kunt de Chinese kippensoep serveren met gestoomde rijst en gewokte groenten voor een complete maaltijd. Eet smakelijk!