Thaise kippensoep
Thaise kippensoep, ook wel bekend als Tom Kha Gai, is een heerlijke en aromatische soep die vaak wordt geserveerd als voorgerecht in de Thaise keuken. Hier is een recept om thuis te proberen:
Ingrediƫnten:
- 2 blikjes kokosmelk
- 2 kopjes kippenbouillon
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 4 plakjes galanga (laos), fijngehakt
- 4 limoenbladeren
- 2 rode chilipepers, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje champignons, in plakjes
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel suiker
- Verse koriander en lente-ui voor de garnering
Bereidingswijze:
- Verhit de kippenbouillon in een grote pan en voeg de citroengras, galanga, limoenbladeren en chilipepers toe. Laat het geheel 5-10 minuten sudderen op laag vuur, totdat de smaken goed zijn opgenomen in de bouillon.
- Verwijder de citroengras, galanga en limoenbladeren en voeg de ui, knoflook, champignons en kip toe aan de bouillon. Laat het geheel nog 10-15 minuten sudderen totdat de kip gaar is.
- Voeg de kokosmelk, vissaus, limoensap en suiker toe en laat de soep nog een paar minuten op laag vuur sudderen.
- Serveer de soep heet en garneer met verse koriander en lente-ui.
Geniet van deze heerlijke Thaise kippensoep als voorgerecht of als hoofdgerecht met wat gestoomde rijst erbij. Eet smakelijk!