Kippensoep met groene groenten

Kippensoep met groene groenten is een gezonde en smakelijke soep die je het hele jaar door kunt maken. Het combineert de smaken van sappige groene groenten met de hartige smaak van kippenbouillon. Hier is een recept om thuis te proberen:

Ingrediƫnten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 kippenborsten, zonder botten en vel
  • 1 krop broccoli, in kleine roosjes verdeeld
  • 1 krop paksoi, in reepjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij en wortels toe en bak tot de ui zacht is.
  2. Voeg de kippenbouillon, kippenborsten en gedroogde tijm toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de kip zachtjes sudderen totdat deze gaar is (ongeveer 20 minuten).
  3. Haal de kip uit de pan en snijd het in kleine stukjes. Zet de stukjes kip opzij.
  4. Voeg de broccoli en paksoi toe aan de pan en laat deze 5-10 minuten sudderen totdat ze gaar zijn.
  5. Voeg de kippenstukjes en lente-uitjes toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de soep heet en garneer eventueel met wat extra lente-uitjes.

Je kunt de kippensoep met groene groenten serveren met vers brood en boter voor een complete maaltijd. Eet smakelijk!