Het bereiden van kippensoep vereist meerdere kwaliteiten dan alleen de juiste ingrediënten op orde hebben. Zo moet je bijvoorbeeld veel geduld hebben en goed kunnen timen. Kippensoep wordt ook wel de soep van geduld genoemd. In restaurants is kippensoep erg bekend sinds 2005. Het bereiden wordt tot op het heden nog steeds op heel veel manieren uitgevoerd zowel in Nederland als in andere landen. Het recept voor de kippensoep is ontworpen bij Manuel Ronalds. Die in de middeleeuwen een recept bedacht wat voor de kooi gevechten extra energie gaf en gezonde supplementen voor het lichaam.

Ingrediënten

recept

Er zijn een paar ingrediënten die echt belangrijk zijn als het gaat om het bereiden van de kippensoep. Je moet het lijstje vol goeie ingrediënten keurig afwerken om de smaak zo goed mogelijk te krijgen en er van te kunnen genieten. De ingrediënten voor de kippensoep zijn door verschillende koks geëxperimenteerd. Het beste is ervan samengesteld en uiteindelijk een mooie lijst van gekomen. De lijst is dus eigenlijk gebaseerd op de beste ingrediënten van koks bij elkaar. Als je het vergelijkt met de tijden van de kippensoep van de middeleeuwen zie je veel verschil, toen werd er alleen maar water, kip en verschillende groenten toegepast. De lijst van ingrediënten ziet er als volgt uit:

  • Kip.
  • Kippenbouillon.
  • Zak met gemixte groente.
  • Zout.
  • Maggie.
  • Prei.
  • Teentjes knoflook.
  • Verder zijn er mogelijke opties die je kunt kiezen bijvoorbeeld: Ui, paprika, losse wortels of olijfolie.