Kippensoep maken

Hoe je een kippensoep kan maken is voor veel mensen een vraag. Hoe maak je nou de allerlekkerste kippensoep en met welke ingrediënten kan je dit het beste doen? Kippensoep is ontstaan in de middeleeuwen onder een andere naam met een ander tintje. Dat is best gek omdat mensen van alles uitproberen om het nog lekkerder te maken en de naam niet verandert. Volgens veel mensen is kip het beste ingrediënt dat er is maar dat is echter niet zo. De kip is slechts het topje van de ijsberg en regelt alles behalve de smaak. Voor echte smaakversterkers moet je bij de kippenbouillon zijn. Als u hier 2 blokjes van gebruikt zal het water zich zo uitzetten met een kippenbouillon smaak waardoor de andere ingrediënten zoals de groente en de kip de smaak ook op zich kunnen nemen.

Ingrediënten

Er zijn een paar ingrediënten die echt belangrijk zijn als het gaat om het bereiden van de kippensoep. Je moet het lijstje vol goede ingrediënten keurig afwerken om de smaak zo goed mogelijk te krijgen en er van te kunnen genieten. De ingrediënten voor de kippensoep zijn door verschillende koks geëxperimenteerd. Het beste is ervan samengesteld en uiteindelijk een mooie lijst van gekomen. De lijst is dus eigenlijk gebaseerd op de beste ingrediënten van koks bij elkaar. Als je het vergelijkt met de tijden van de kippensoep van de middeleeuwen zie je veel verschillen. Toen werd er alleen maar water, kip en verschillende groenten bij elkaar gevoegd. De lijst van ingrediënten voor een lekkere kippensoep ziet er als volgt uit:

kippensoep
  • - Kip.
  • - Kippenbouillon.
  • - Zak met gemixte groente.
  • - Zout.
  • - Maggie.
  • - Prei.
  • - Teentjes knoflook.
  • - Verder zijn er mogelijke opties die je kunt kiezen bijvoorbeeld: Ui, paprika, losse wortels of olijfolie.

Ontstaan

Zoals al verteld is, is kippensoep ontstaan in de vroege middeleeuwen. Daar werd het bereid met enkel gekookt water en kippenvlees. Later werd er ook een soort groente bij gedaan wat voor meer smaak zorgde. Omdat mensen in die tijd nog geen kippenbouillon hadden was de smaak toch anders maar vonden ze het toch lekker.

De rol van de media

Het klinkt misschien raar maar de rol van de media bij kippensoep heeft grote waarde. Zowel in België als in Nederland werd er in 2005 een hype uitgeroepen op de kippensoep via de radio's. Mensen vonden dit in het begin nog een beetje apart maar later kwam het er steeds meer in. Mensen zagen op reclames kippensoep steeds vaker terugkomen dan gemiddeld en er werd veel meer aandacht aan besteed in bepaalde restaurants. De prijzen werden omlaag gebracht en zo ontstond er uiteindelijk een kippensoep hype.

Conclusie

Kippensoep, dus eigenlijk heel bekend geworden vanaf het begin van de middeleeuwen. Sinds die tijd is het recept ontwikkeld en in populariteit gegroeid. In de tijd van 2005 werd er een grote hype gerealiseerd wat voor bekendheid en verbetering zorgde. Mensen zorgde voor de lekkerste kippensoep in de beste restaurants. Bij kippensoep kan je kiezen voor verschillende optie ingrediënten waarbij men hun eigen smaak kon toepassen naar eigen keuze.